Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Παντελής Β. Γιαννουλάκης : ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΤΡΑΣ – Διηγείται (2018, Περιήγηση Μυστικής Θεσ/νίκης)

Δεκέμβριος 2017 – Ιανουάριος 2018 : “Περιήγηση στην Μυστική Θεσσαλονίκη”. Κατά την διάρκεια της περιήγησης και της ξενάγησης που ο ίδιος έκανε στους συμμετέχοντες, ο συγγραφέας Παντελής Β. Γιαννουλάκης διηγείται, επί τόπου στην Οδό Μαύρης Πέτρας (στην Άνω Πόλη της Θεσ/νίκης), το παρασκήνιο της συγγραφής τού διηγήματός του “Πέρα από τα Βάθη της Νύχτας” (2000, από το βιβλίο του: “Megapolisomancy: Τα Μυστήρια των Πόλεων”), που έγινε ο μεγαλύτερος Αστικός Θρύλλος (Urban Legend) της πόλης, για την Οδό Μαύρης Πέτρας.
(Video: Απόσπασμα)

(To video προέρχεται από την “Περιήγηση στην Μυστική Θεσσαλονίκη” –που λόγω μεγάλης συμμετοχής επαναλήφθηκε τρεις φορές– κατά την οποία οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν τον Παντελή Β. Γιαννουλάκη στις περιηγητικές ξεναγήσεις του και διηγήσεις του σε κάποια ιδιαίτερα σημεία της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης : Στους “Κήπους του Πασσά”, στα εγκατελειμένα σπίτια της Οδού Αχιλλέως, στο καμμένο σπίτι του ανοίγματος στα Τείχη, στο σημείο που κήρυττε ο Απόστολος Παύλος, στο σημείο της δράσης του “Δράκου του Σέιχ Σού” στο δάσος, στην Οδό Μαύρης Πέτρας, στην στοιχειωμένη Πλατεία Τερψιθέας, στον Κουρμπέ του Μουσά-Μπαμπά… Ήταν το πρώτο μέρος μιας σειράς περισσότερων ιδαίτερων περιηγήσεων που θα ακολουθούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης μαζί με τον συγγραφέα, οι οποίες όμως τελικά δεν συνεχίστηκαν).

To βιβλίο “Μegapolisomancy: Τα Μυστήρια των Πόλεων” (Παντελής Β. Γιαννουλάκης) σε Νέα Συλλεκτική Αναθεωρημένη Έκδοση από το “Αόρατο Κολλέγιο”, σε περιορισμένα αντίτυπα, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του Περιοδικού Strange :

ΒΙΒΛΙΑ

Video by: Sotos Mezertzoglou
* * *
Μusic at the end of the video :
“The Call of Cthulhu” (by Pantelis V. Giannoulakis) (c) All Rights Reserved
(excerpt)
(track from the musical concept work by Pantelis V. Giannoulakis –a.k.a.: Nemo! :
“The Haunter of the Dark : A Tribute to H. P. Lovecraft”)