Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκολφόπουλος: Είμαστε έτοιμοι αν οι Τούρκοι κλιμακώσουν στην Κάσο

Ο Αντιναύαρχος Γιάννης Εγκολφόπουλος μιλά στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη για τα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες κινήσεις των Τούρκων νότια του στενού Κάσου – Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο σήμανε συναγερμός αφού η Τουρκία έστειλε 5 πολεμικά πλοία στ’ ανοιχτά της Κάσου με αφορμή τις έρευνες που πραγματοποιεί Ιταλικό πλοίο «IEVOLI RELUME» για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου. Η γειτονική χώρα ζήτησε από το ιταλικό σκάφος να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών του καθώς – όπως υποστήριξε – πρόκειται για περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Από την πλευρά μας το Πολεμικό μας Ναυτικό παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων Νότια της Κάσου έχει αναπτυχθεί η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και η κανονιοφόρος «Αήττητος», μαζί με ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

#Τουρκία #Ερντογάν #Κάσο #Άγκυρα

Διάβασε το άρθρο εδώ: https://www.zougla.gr/greece/eimaste-etoimoi-gia-ebloki-an-oi-tourkoi-klimakosoun-stin-kaso/
Facebook: https://www.facebook.com/www.zougla.gr
Instagram:https://www.instagram.com/zougla.gr_official/
Twitter: https://twitter.com/zougla_online
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας για να τα βλέπεις όλα: https://www.youtube.com/channel/UCr4F9_fy0SQCJGoZSv2CadA?sub_confirmation=1

//
0 εμφανίσεις