Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανικός στο ΝΑΤΟ και κυρίως στην Ουκρανία για το πως θα αναχαιτίσουν το ρωσικό πύραυλο Oreshnik

Η ρίψη του ρωσικού πυραύλου Μεσαίου Βεληνεκούς στην ουκρανική πόλη Ντιένπρ προχθές, έχει βάλει σε συναγερμό την στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, για το πως και αν είναι εφικτή η αναχαίτιση των πυραύλων αυτών.

“Παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχεδιαστεί για αυτήν την αποστολή, οι Ουκρανοί ειδικοί προτείνουν ότι το πυραυλικό σύστημα Patriot θα μπορούσε να επιχειρήσει να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς για να προστατεύσει το ουκρανικό έδαφος”, αναφέρει η Ουκρανή Ολένα Μουκίνα.

Η Ουκρανία αναγνώρισε το όπλο ως βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε από ένα πυραυλικό σύστημα Kedr, ενώ αναφέρεται ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά τέτοιο όπλο κατά της Ουκρανίας.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

======================
Κεφάλαια:
0:00 – Εισαγωγή
0:03 – Ψάχνουν πως να καταρρίψουν τους Oreshnik

—————–
Η ρίψη του ρωσικού πυραύλου Μεσαίου Βεληνεκούς στην ουκρανική πόλη Ντιένπρ προχθές, έχει βάλει σε συναγερμό την στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, για το πως και αν είναι εφικτή η αναχαίτιση των πυραύλων αυτών.

Ειδικοί επί οπλικών συστημάτων αναφέρουν ότι “τα γνωστά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot δεν έχουν σχεδιαστεί για αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, αλλά η Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσει.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχεδιαστεί για αυτήν την αποστολή, οι Ουκρανοί ειδικοί προτείνουν ότι το πυραυλικό σύστημα Patriot θα μπορούσε να επιχειρήσει να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς για να προστατεύσει το ουκρανικό έδαφος”, αναφέρει η Ουκρανή Ολένα Μουκίνα.

“Τα συστήματα Patriot δεν έχουν σχεδιαστεί για αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, αλλά η Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσει.

Τα πυραυλικά συστήματα Patriot αμερικανικής παραγωγής δεν έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς, αλλά η Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσει να τους αναχαιτίσει”, σημειώνει ο Όλεχ Κάτκοφ, αρχισυντάκτης της στρατιωτικής ιστοσελίδας Defense Express.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ρωσία έπληξε την πόλη Ντιέπρ με έναν πύραυλο οχημάτων επανεισόδου πολλαπλών ανεξάρτητων στόχων με συμβατικές κεφαλές.

Η Ουκρανία αναγνώρισε το όπλο ως βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε από ένα πυραυλικό σύστημα Kedr, ενώ αναφέρεται ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά τέτοιο όπλο κατά της Ουκρανίας.

Έρευνα για την επίθεση και εκτίμηση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Οι προδιαγραφές ενός πυραυλικού συστήματος Patriot στην έκδοση PAC-3 δεν αναφέρουν την ικανότητα αναχαίτισης πυραύλων μεσαίου και διηπειρωτικού βεληνεκούς. Ωστόσο, πύραυλος Patriot έχει ήδη αναχαιτίσει πυραύλους που δεν θα έπρεπε, όπως τους πυραύλους «Kinzhal» και τους υπερηχητικούς «Zircons»», είπε ο Κατκόφ.

Ο ειδικός εξήγησε ότι οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς μπορούν να εκτοξευθούν από 1.000 έως 5.500 χιλιόμετρα. Ωστόσο, τόνισε ότι η εμβέλεια δεν είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιούσε η Ρωσία στο Ντνιέπρ προοριζόταν για πυρηνικό χτύπημα και ήταν εξοπλισμένο με μια κεφαλή επανεισόδου με μεμονωμένα συστήματα καθοδήγησης», εξήγησε.

“Συστήματα όπως το THAAD, τα αντιτορπιλικά πυραύλων κλάσης Arleigh Burke και τα χερσαία συστήματα Aegis Ashore εξοπλισμένα με πυραύλους SM-6 και SM-3, μπορούν να αναχαιτίσουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Κάτκοφ πιστεύει ότι ένα αμερικανικό πυραυλικό σύστημα SM-3 θα ήταν το πιο αποτελεσματικό, καθώς καταστρέφει τέτοιους πυραύλους στο διάστημα προτού η κεφαλή χωριστεί σε πολλά μέρη.

“Ένα σύστημα THAAD είναι επίσης αποτελεσματικό καθώς λειτουργεί στα όρια της ατμόσφαιρας και εκτός αυτής και καταστρέφει όχι έναν στόχο αλλά πολλούς στόχους μετά τον διαχωρισμό μιας κεφαλής.

Αν κοιτάξουμε ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση στη Ντνιέπρ, μπορούμε να δούμε έξι τέτοια «τσαμπάκια». Υπάρχουν δύο θεωρίες για το τι θα μπορούσαν να είναι. Κάθε «μάτσο» είναι είτε μια κεφαλή, και τότε υπήρχαν 36 στόχοι ή έξι στόχοι και πέντε δολώματα.

Για να αναχαιτίσετε έναν τέτοιο πύραυλο μετά τον διαχωρισμό των κεφαλών, θα χρειαστεί να εκτοξεύσετε είτε 36 πυραύλους THAAD, και στην πράξη, διπλάσιους, κάτι που είναι εξωπραγματικό σενάριο, ή να δοκιμάσετε τον SM-3 και να αναχαιτίσετε τον πύραυλο πριν χωριστούν οι κεφαλές». Πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ουκρανός Υποστράτηγος Vadym Skibitsky, Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προειδοποίησε ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει έως και δέκα τέτοιους πυραύλους και πιθανότατα θα πραγματοποιήσει νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις στο μέλλον.

Διαβάστε το άρθρο:
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7277199_oykranoi-kai-amerikanoi-anazitoyn-apegnosmena-tropo-anahaitisis

—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
https://www.facebook.com/pentapostagmagr

—————–
#Oreshnik
#Ουκρανία
#ΝΑΤΟ

==========
For copyright matters please contact us at: [email protected]

//
0 εμφανίσεις

This will close in 30 seconds