Αυτό το Χριστόψωμο μένει μαλακό μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Χωρίς μίξερ & με ξερή μαγιά εύκολο πολύ
Αυτό το Χριστόψωμο μπορείτε να το φτιάξετε δυο ημέρες πιο μπροστά. Θα μείνει μαλακό μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
Συνταγή https://www.mageirikesapolauseis.gr/component/joomrecipe/sintagi/1529-xristopsomo-poy-menei-malako-mexri-to-teleftaio-kommati
Η ομάδα μας https://www.facebook.com/groups/mageirikes.apolayseis
subscribe https://www.youtube.com/channel/UCp0vhUJBcdw6Z0ZYXXSZwfw
**************************************************************************
Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκι Type550
600γρ γάλα (χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς)
100γρ ζάχαρη
100γρ ηλιέλαιο
20γρ αλάτι
1 αυγό
2 φακελάκια ξερή μαγιά 16γρ
15γρ γλυκάνισο (προαιρετικά)
9 καρύδια
1 αυγό για επάλειψη
Ταψί 30αρι
Ψήσιμο αντιστάσεις 160 βαθμούς για 50-60 λεπτά χαμηλά το ταψί
*************************************************************************
Materials
1 kg hard flour for bun Type550
600g milk (lukewarm up to 40 degrees)
100g sugar
100g sunflower oil
20g salt
1 egg
2 sachets of dry yeast 16gr
15g anise (optional)
9 nuts
1 egg for spreading
30cm pan
Bake heating elements 160 degrees for 50-60 minutes low the pan
*******************************************************************************************
#greekrecipes
#ψωμί
#χριστόψωμο
#εύκολοψωμί
#Cakechristmass
#bread
#χριστούγεννα
#χριστουγεννιάτικεςσυνταγές
#συνταγές