Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με το έτσι θέλω! Η Τουρκία απαιτεί πεδία ασκήσεων για όλο το χρόνο στο Αιγαίο

Η Τουρκία συνεχίζει τον χαβά της στο Αιγαίο αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλομένους ή ιπταμένους και δεσμεύοντας περιοχές για ασκήσεις κατα το δοκούν όπου σχεδόν εκείνη θέλει και για όσο θέλει. Στην προκειμένη περίπτωση με τρεις διαδοχικές παράτυπες ΝΟΤΑΜ και συγκεκριμένα τις Α4571/71, A4572/24 και A4573/24, η Τουρκία δεσμεύει τρεις αντίστοιχες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 15 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου!!!

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV:
https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

———
ΗΤουρκία συνεχίζει τον χαβά της στο Αιγαίο αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλομένους ή ιπταμένους και δεσμεύοντας περιοχές για ασκήσεις κατα το δοκούν όπου σχεδόν εκείνη θέλει και για όσο θέλει. Στην προκειμένη περίπτωση με τρεις διαδοχικές παράτυπες ΝΟΤΑΜ και συγκεκριμένα τις Α4571/71, A4572/24 και A4573/24, η Τουρκία δεσμεύει τρεις αντίστοιχες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 15 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου!!!
Η Τουρκία είχε υποβάλει και στην αρχή της χρονιάς αίτημα στην Αθήνα για τη δέσμευση αυτών των περιοχών αλλά ούτε και τοτε είχε δεκτό καθώς οι περιοχές που θέλει η Άγκυρα επικαλύπτουν και ελληνικό εναέριο χώρο. Εκτός αυτού δε το χρονικό διάστημα ενός χρόνου που ζητούσε η Τουρκία τον Φεβρουάριο όπως και τώρα που ζήτησε 6 μήνες είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και προκαλεί προβλήματα στις εμπορικές και επιβατικές πτήσεις. Η Αθήνα αντέδρασε και τώρα τονίζοντας πως οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ είναι άκυρες για τους λόγους που αναφέραμε αλλά και γιατί η Τουρκία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να δεσμεύει περιοχές με ΝΟΤΑΜ στο FIR Αθηνών.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του την, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επεσήμανε τον κίνδυνο που εκπροσωπεί η Τουρκία για την Ελλάδα σε σύγκριση για παράδειγμα με τα Σκόπια που τις τελευταίες ημέρες με την εθνικιστική κυβέρνηση του VMRO παραβιάζουν κατάφωρα την όποια έννοια καλής γειτονίας και βέβαια την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν έχουμε, δυστυχώς, και το λέω πάντοτε, δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς δυστυχώς, λέω πάντα μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα, και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το «ποντίκι» που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες.
Θα προέλθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πιθανόν – πιθανόν ως προς το να προέλθει- μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ, που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε. Και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό. Και με διακατέχει μια τεράστια αγωνία, δε σας το έχω κρύψει, άλλωστε οι περισσότεροι από σας με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα στην αίθουσα».
—–
Κεφάλαια:
0:00 – Εισαγωγή
0:06 – Με το έτσι θέλω! Η Τουρκία απαιτεί πεδία ασκήσεων για όλο το χρόνο στο Αιγαίο
——
Διαβάστε περισσότερα:https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7241835_i-toyrkia-thelei-pedia-askiseon-gia-olo-hrono-sto-aigaio-me
——-
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
https://www.facebook.com/pentapostagmagr

——
#ΑΙΓΑΙΟ
#ΔΕΝΔΙΑΣ
#ΤΟΥΡΚΙΑ
——
For copyright matters please contact us at: [email protected]

//
0 εμφανίσεις